top of page

Vegan in Berlijn #1

Bijgewerkt op: 14 aug. 2018

Vorige week was ik met een (vegan) vriendin in Berlijn. Wat een feestje was dat! Zoals velen al zullen weten wordt Berlijn gezien als de vegan hoofdstad van Europa. En daar is geen woord van gelogen. Het leek wel alsof er in iedere straat iets te vinden was. Van pizza tot ijs en taart; we hebben zeker niet alles gezien, maar bij deze alvast een overzicht met mijn favoriete plekjes.


1. Pêle Mêle

Dit schattige ontbijt- en lunchtentje behoort absoluut tot mijn favorieten. Het zat op loopafstand van onze Airbnb in Neuköln en we hebben hier twee keer gegeten. Het menu is volledig veganistisch en biedt keuze uit heerlijke broodjes (waaronder een vegan croissant!), English breakfast, bagels en salades. In het weekend kun je voor €13,50 brunchen van het buffet, wat echt een aanrader is! Ze hadden super veel keuze en alles was heerlijk.



2. Sfizy Veg

Op onze eerste avond aten we bij een vegan pizzeria. Ik herhaal: een vegan pizzeria. Waarom hebben we dat in Nederland nog niet?! Ik nam een pizza met vegan blauwe kaas, courgette en tomaat. De bodem was super crunchy en de kaas leek net echt. De lasagne die mijn vriendin had was iets minder bijzonder. Ik raad aan om hier voor de pizza te gaan. En een toetje, niet te vergeten! De tiramisu is er heerlijk.



3. Goura Pakora

Een leuke wijk om door rond te struinen is Friedrichshain. Naast een paar leuke boetiekjes zitten hier talloze eettentjes met veel vegan opties uit alle wereldstreken. Goura Pakora serveert zuid Indiase gerechten, waaronder verschillende curry's en dosai. De bediening was wat rommelig en traag, maar het eten was heerlijk. De dosai zijn hier zeker het proberen waard en ook de thali was verrukkelijk. Je krijgt hier ruime porties, wellicht iets om rekening mee te houden van te voren ;)



4. 1990 Vegan Living

Dit Vietnamese restaurant ligt in dezelfde wijk als Goura Pakora (samen met minstens vijftig andere Vietnamese tentjes). Je kunt hier zowel leuk binnen als buiten zitten en alle gerechten zijn hier vegan. Op de kaart staan een aantal kleinere gerechtjes om als een soort tapas te delen en daarnaast staan er wat hoofdgerechten op de kaart. Wij probeerden vijf verschillende 'tapas' en waren het meest enthousiast over de curry's. Ook de springrolls waren heerlijk. We waren minder te spreken over de gefrituurde tempeh (die had een vreemde nasmaak). Al met al wel een erg leuke plek om te eten! En als er geen plek is ga je gewoon naar de Vietnamees aan de overkant.


5. Taart & ijs

Onze favoriete plek om taart te eten was Goodies. Er was zoveel keuze en konden niet kiezen, dus besloten we om drie stukken taart te nemen (nood breekt wet zullen we maar zeggen). Vooral de frisse taartjes met roomkaas vond ik genieten. Ook bij the Bowl (onderdeel van de vegan supermarkt Veganz, ook leuk om even heen te gaan) zagen de taartjes in de vitrine er aantrekkelijk uit. Hier hebben we niets kunnen proeven, maar ik denk dat je ook daar heerlijk taart kan eten! Last but not least: bij Mia Gelateria kun je zelf een soort 'swirl' maken. 4 van de 6 ijs smaken waren vegan!


Berlijn is zeker weten een aanrader als je op culinair avontuur wil. Wij komen in ieder geval terug!

bottom of page