top of page

Lasagne met spinazie en cashew ricotta

Bijgewerkt op: 11 dec. 2018

Als ik vroeger mocht kiezen wat we gingen eten was het nooit een verrassing: lasagne. Lasagne uit het welbekende Honig pakje was echt mijn lievelingseten. Inmiddels heb ik mijn eigen lasagne uitgevonden en heb ik ontdekt dat die pakjes eigenlijk nergens voor nodig zijn. De combinatie van cashew ricotta, spinazie-à-la-crème en vegan bechamelsaus zorgt ervoor dat je de kaas niet hoeft te missen. Een nieuwe favoriet!


Ingrediënten

- 700 ml Passata di pomodoro ( bijv. de biologische gekruide passata van de AH)

- 2 el tomatenpuree

- Een grote ui

- Een rode paprika

- Een teentje knoflook, geperst

- 200 g spinazie met Alpro uit de diepvries (gewone spinazie kan natuurlijk ook)

- Cashew ricotta

- Lasagnebladen

- Olie om in de bakken


Voor de bechamelsaus

- 20 g plantaardige boter

- 1 el bloem

- 150 ml havermelk

- 1 tl zout

- 0,5 tl oregano

- Optioneel: edelgistvlokken



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de cashew ricotta volgens dit recept. Je hebt maar de helft nodig, dus je kunt het recept ook halveren*. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verwarm een beetje olie in een braadpan of wok en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Bak vervolgens de paprika kort mee en giet de passata erbij. Laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je in een andere pan de spinazie ontdooit. Voeg, als de spinazie ontdooit is, de cashew ricotta toe en roer goed door. Bouw nu de lasagne op. Begin met een laag tomatensaus en wissel af met lasagnebladen en het spinaziemengsel. Sluit over met een dun laagje tomatensaus.


Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een garde zodat een roux ontstaat. Voeg daarna in kleine beetjes havermelk toe en blijf goed roeren. Breng de saus op smaak met een beetje zout, oregano en eventueel edelgistvlokken.


Giet de bechamelsaus op de lasagne en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Eet smakelijk!


* Cashew ricotta kun je goed bewaren in de koelkast, tot maximaal een week. Zorg wel dat je het afdekt.

bottom of page