top of page

Plaattaart met groenten en balsamicoazijn

Een vegan quiche maken kan soms best even wat werk zijn. Met een plaattaart maak je het jezelf net wat makkelijker, en het ziet er ook nog eens gezellig kleurrijk uit! Deze plaattaart met bimi en paddenstoelen is easy peasy en bevat lekker veel groentjes.



Ingrediënten (voor één plaat)

- 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (of bladerdeeg op rol)

- 150 g tofu, uitgelekt

- 100 ml soja room (ik gebruikte AH soja keuken)

- Optioneel: 1 el edelgistvlokken

- 200 g bimi

- 1 sjalotje, fijngesneden

- 150 g paddenstoelen melange, grof gesneden

- 1 teentje knoflook

- Wat zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven, fijngesneden

- Handje amandelschaafsel

- Peper / zout

- Italiaanse kruiden

- Olijfolie om in te bakken


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bedek met bladerdeeg. Gebruik je losse plakjes? Leg dan de randjes net een stukje over elkaar en duw een beetje aan zodat het goed vast zit.


Blancheer de bimi een paar minuutjes in kokend water tot ze beetgaar en knapperig zijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen en het sjalotje samen met de knoflook. Breng op smaak met wat Italiaanse kruiden. Laat even staan.


Meng in een blender de tofu, soja room, een mespuntje zout en de edelgistvlokken tot een gladde massa. Verdeel het tofumengsel over het bladerdeeg en verdeel de stronkjes bimi, paddenstoelen, gedroogde tomaatjes en olijven over de plaat. Maak af met wat amandelschaafsel. Bak de plaattaart in 20-30 minuten goudbruin en gaar.


Serveer de taart met wat balsamicoazijn en een frisse salade.

bottom of page