top of page

Pompoen quiche met paddenstoelen

Ondanks dat het buiten nog zomer lijkt, is het bij mij in de keuken toch echt al herfst. Bij deze tijd van het jaar horen heerlijke seizoensgroenten, waaronder natuurlijk mijn all time favourite: de pompoen! We zijn natuurlijk allemaal bekend met de klassieke pompoensoep, maar pompoen kan ook heel goed in quiche. En het combineert ook nog eens lekker met seizoenspaddenstoelen. Een fijne milieubewuste maaltijd dus, deze pompoen quiche :)

Ingrediënten (hoge springvorm van 20 cm of lage taartvorm van 24 cm)

- 600 g pompoen, in blokjes

- 200 g tofu

- 100 ml soja keuken / soja room

- Twee bakjes seizoenspaddenstoelen (ook te vervangen door kastanjechampignons)

- 4 à 5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooit (bijv. van Koopmans)

- Paneermeel

- 2 tl tijm

- 2 tl paprikapoeder

- Peper / zout

- 1 teentje knoflook

- Olijfolie

- Handje hazelnoten, fijngehakt


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de grillstand (200 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de pompoenblokjes over de plaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met 1 tl tijm, 2 tl paprikapoeder en peper / zout naar smaak. Hussel goed door - gewoon, lekker met je handen - en zet dan in de oven. Grill in 20 minuten zacht en gaar.


Zet de oven terug naar 180 graden en op de normale ovenstand. Doe de pompoenblokjes samen met de tofu en de soja keuken in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde substantie ontstaat. Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie (of plantaardige boter) en bekleed de vorm met het deeg. Strooi wat paneermeel over de bodem. Stort vervolgens het pompoenmengsel op het deeg. Plaats in de oven en bak in 30 minuten gaar.


Snijd intussen de paddenstoelen fijn en bak in een klein beetje olijfolie met de knoflook en 1 el tijm. Dien de taart op met het paddenstoelenmengsel en de fijngehakte hazelnoten.




bottom of page