top of page

Speculoos cheesecake met pepernoten

Bijgewerkt op: 30 nov. 2019

Yes, de Sint is weer in het land! Hoog tijd om iets te doen met de lekkernijen die hij mee brengt: pepernoten en speculaas. Deze speculoos cheesecake met pepernoten gaat het zeker goed doen tijdens een Sint viering. Of gewoon zomaar, want hij is echt onweerstaanbaar lekker!



Ingrediënten (voor een springvorm van 20-22 cm of brownie bakblik)

Voor de bodem

- 250-300 g pepernoten, fijngemalen

- 80-100 g vegan boter, gesmolten

- 1 tl kaneel

- Boter / kokosolie om in te vetten


Voor de vulling

- 650 g Alpro Go On

- 125 ml havermelk

- 40 g custard poeder

- 1 el maizena

- 50 g suiker

- 1 el citroensap

- 3 el speculoos pasta


+ Een handje extra pepernoten en 2 el gesmolten speculoospasta om te garneren


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verkruimel de pepernoten (of speculaas) in een keukenmachine of blender en mix de gesmolten boter en kaneel kort mee. Vet het bakblik in (of bekleed met bakpapier) en verdeel de verkruimelde pepernoten over de bodem. Druk de kruimels met de bolle kant van een lepel of met een taartschep goed aan, zodat een egale laag ontstaat. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.


Mix voor de vulling alle ingrediënten goed door elkaar. Stort de vulling op de taartbodem en zet in de oven. De taart heeft ongeveer 40-50 minuten nodig om gaar te worden. De taart is goed als de buitenkant stevig is en het midden nog een beetje wobbly. Laat de taart goed afkoelen en zet daarna nog een tijdje in de koelkast. Deze taart is het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Maar als je niet kan wachten, is een uur koelen ook voldoende :-)


Enjoy!


bottom of page