top of page

Vegan Pad Thai

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik nog nooit in Thailand ben geweest. Ik durf daarom niet met 100% zekerheid te zeggen dat dit een 'echte' Pad Thai is. Mijn vriend vond het in ieder geval dicht in de buurt komen, dus daar hou ik me maar aan vast :-) Zeker is dat het lekker is, en door alle groenten en eiwitten goed geschikt als pre-workout maaltijd!



Ingrediënten (voor twee personen)

- 100 g rijstnoedels

- 1 sjalotje, fijn gesneden

- 1 bosuitje, fijn gesneden

- 2 wortels, in kleine stukjes

- 1/2 broccoli, in roosjes

- 125 g taugé

- 100 g tofu, in blokjes*

- 1 el maïzena

- 2 cm gember, geraspt

- 1 teentje knoflook, fijngeperst

- Zout

- Chilivlokken

- Wokolie of kokosolie om in te bakken


Voor de dressing

- 4 el sojasaus

- 1 el rijst azijn

- 2 el limoensap

- 3 tl tamarid pasta

- 2 tl bruine suiker


Voor de garnering

- Handje pinda's, fijngemalen

- 1 el sesamzaad


*Om tofu knapperig te krijgen is het van belang dat het vocht goed uit de tofu is gedrukt. Dit doe je door met keukenpapier of een schone theedoek op de tofu te duwen voor je hem bewerkt.


Bereidingswijze

Kook water en giet deze over de rijstnoedels en broccoliroosjes. Laat even staan. Bestrooi de gesneden tofu met de maïzena en meng goed, zodat de tofu aan alle zijden bedekt is. Verwarm een flinke scheut wokolie in een pan. Wacht tot de olie goed heet is en voeg dan de tofu toe. Bestrooi met een beetje zout en wat chilivlokken en bak tot de tofu lichtbruin en knapperig is. Schep de tofu dan uit de pan en laat even staan.


Je kunt dezelfde pan nu gebruiken voor de groenten. Voeg eventueel nog een beetje olie toe als dat nodig is. Doe nu de sjalot en bosui in de pan en fruit kort aan. Voeg vervolgens de gember, knoflook en wortel toe en bak deze op laag vuur mee. Maak intussen de dressing door alle ingrediënten te mengen. Voeg de dressing toe aan de groenten in de pan en doe ook de noedels en broccoli erbij. Zet het vuur wat hoger en bak een paar minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg naar smaak chilivlokken toe en serveer de Pad Thai met de tofu en wat fijngemalen pinda's en sesamzaad.




bottom of page